...a gyermekek nem kérnek eget rengető dolgokat....


Mire vagy képes a gyermekedért?

Az életemet adnám! Bármelyik szervemet feláldoznám! Mindenemet odaadnám!

Ez nagyon szép és nemes, de ezt a legritkább esetben kell megtenned. Én inkább azt kérdezem meg: Mire vagy képes nap, mint nap? Mit teszel meg újra és újra 5-10-20… évig?

Add az idődet, a türelmedet, a kitartásodat! A megértésedet, a szeretetedet akkor is, amikor fáradt vagy, amikor nem is érted a gyerkőc viselkedését. A gyermekek nem kérnek eget rengető dolgokat. Csak azt, hogy mindig légy vele megértő, de legfőképpen pozitív, akármilyen viselkedést is produkál.

Nem nagy szavakat kérnek, nem óriási ígéreteket, csak azt, hogy történjen bármi, Te az érem jobbik oldalát látod meg a viselkedésében. Hogy kiállsz érte és mellette mindig, minden körülmények között is. S ha valami mégsem tetszik, akkor sem Őt okolod elsőre, hanem eszedbe jut: „A gyermek a szülő tünete!”

Vagyis Ő csak egy görbe tükröt tart eléd! Ha nem tetszik amit látsz, akkor kérlek előbb nézz magadba. Mert mondhatsz bármit a gyerkőcnek és akár napi százszor is megismételheted, Ő mégis azt fogja utánozni, amit a környezetében lát, amit követendő példának talál!

Tudom!

Most felháborodsz, mert a gyermeked úgy viselkedik, olyan szavakat, kifejezéseket mond, amit Ti otthon soha. Ezt hozza magával az oviból, iskolából, edzésről, barátoktól. Igen! Igazad van! De! Ki a felelős, hogy milyen környezet veszi körül? Milyen intézménybe jár? Kik a barátai? Milyen közösségben végzi a délutáni tevékenységeit?

Mert mindig van választás! Mindig van lehetőség!

Csak meg kell keresni, ha a mostani nem a gyerkőc érdekeit, fejlődését szolgálják. Hogy ez munkával és kényelmetlenséggel jár? Igen! De felteszem még egyszer a kérdést:

Mire vagy képes a gyermekedért?

A választ mindenki lelkiismeretére bízom! És tudom, hogy jól fogtok válaszolni, dönteni. 

Mert MINDENRE képesek vagyunk! Ugye? Forrás: Gyerkőcökkel Suttogó

►► KÉRJÜK OLVASD EZT EL ÚJRA! LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!