A legtöbb bútor Franciaországból származik.


Provence Franciaország déli részén fekvő régiója, amely rusztikus hangulatával mindig lenyűgözi a turistákat. Levendulamezők, francia pékségek, napsütötte szőlőhegyek és vidéki piacok. Ez mind Provence.

Amikor Magda meglátogatott egy provence-i barátot, otthon érezte magát. A mólóhoz legközelebb álló ház volt az, ablakaiból csodálatos kilátás nyílt a tengerre.

„Hallgattuk a hullámok hangját és a sirályok rikácsolását. Arról álmodtam, hogy egy nap ugyanolyan szép helyen fogok élni.”

Magdának várnia kellett jó néhány évet, hogy teljesítse ezt a vágyát – írja a Weranda.

Hosszú ideig a családjával a lengyelországi Gdynia központjában élt, míg végül a férjével úgy döntöttek, hogy megépítik álmaik házát. Nem volt könnyű megtalálni az ideális helyszínt, de végül találtak egy csendes, zöld telket a város határában.

A falakon francia színeket láthatók, a világos galambszürke van túlsúlyban, a legtöbb bútor pedig Franciaországból származik – kivéve a konyhát, a fürdőszobát és a tölgy törölközőtáblát az étkezőben.

A nappaliban lévő falak, az ezüst pelyhekkel díszített előszoba vagy hall, a földszinti fürdőszobában levő levendulamezőktől tarka Provence-festmény, vagy az első emeleten a házigazdák fürdőszobájában lévő mesésen színes olasz csempelapok és a konyhaszekrények kicsi gombdíszei is mind olyan apró részletek, amelyek az egész házat lenyűgözővé varázsolják.