Ilyen egy tökéletesen megtervezett mobil ház. Utánuk lehet csinálni!


Ki ne szeretne minden reggel egy tó partján ébredni, ráadásul úgy, hogy ébredéskor már az ágyból a vakítóan kék eget kémlelheti? Ezt a két Utah állambeli fiatal, Patric és Sarah megálmodta, és minimális költségvetésből megvalósította a világ legbékésebb, és legharmonikusabb természetközeli otthonát.

A lakás tulajdonosai kezdetben úgy gondolták, hogy remek pénzszerzési lehetőség lehet ez a kis otthon. Tervük az volt, hogy kiránduló pároknak adják ki a guruló házikót, azonban annyira beleszerettek az építménybe, hogy egy idő után nagyrészt ők használták, míg nem teljesen az otthonukká vált.

A fiatal pár elmesélte, hogy néhány nyár alatt sikerült teljesen visszakeresniük a házacskára fordított pénzt. A befektetés összköltsége 25 ezer dollár volt, azonban mostanra elmondhatják, hogy gyakorlatilag semmibe se került nekik a ház felépítése, hiszen a teljes összeg megtérült.

A pár nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a mindössze 18 négyzetméteres építmény teljesen összkomfortos legyen, a városban, de akár egy várostól félreeső településen is gond nélkül lehessen használni.

Alig három hónap alatt minimális pénzráfordítással, egy hagyományos lakókocsit sikerült egy összkomfortos, és praktikus guruló házzá alakítsanak.