Ha belekóstoltál és nem ízlik, akkor is visszaviheted!


Olvasónk unokája azelőtt lett szobatiszta, hogy elfogyott volna az összes pelenka otthonról. A nagymama blokk nélkül vitte vissza a terméket az Aldiba, őt is meglepte, hogy szó nélkül visszavették.

Meglepő a történet, hisz hazánkban nem arról ismertek a boltok, hogy nagyon könnyen visszavennének már eladott termékeket, blokk nélkül meg pláne. Megkerestük tehát az Aldit és a Tescót, hogy

  •     min múlik, hogy egy bizonyos terméket meddig vesznek vissza, 
  •     van-e különbség a saját márkás és a nem saját márkás termékek között, valamint, hogy
  •     termék-kategóriánként van-e eltérő szabályozás a saját márkás termékek esetében?

Tesco

A Tesco bármilyen esetben, mikor a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt termékkel, akkor a vevőszolgálati pultnál, vagy kisformátumú tétel esetén a kasszánál visszakapja a termék vételárát, amennyiben azt a minőség megőrzési vagy fogyaszthatósági időn belül visszavitte az áruházba.

Az elégedettségi garancia teljesen elkülönül a téves vásárlástól és a minőségi kifogásoktól. Ebben az esetben ugyanis nemcsak minőségi kifogással élhetnek az ügyfelek, hanem akkor is visszahozhatják a náluk vásárolt termékeket, ha pusztán nem tetszik, nem ízlik vagy egyszerűen csak nem elégedettek vele valami oknál fogva.

A vásárlók számára azt ígérik, hogy 28 munkanapon belül visszahozhatják a náluk vásárolt árukat, kivéve az ennél rövidebb megőrzési vagy fogyaszthatósági idejű, valamint a jótállásos termékeket, és a vételárat azonnal készpénzben visszaadják.

Kóstolási mennyiség hiányozhat a termékből (kb. 20 százalék), ráadásul saját márkás termék visszavételéhez nincs szükség a vásárlást igazoló blokkra sem.

Aldi

Az Aldinál sem csinálnak túl nagy problémát a termékvisszaváltásból.
Garanciakoncepciójuk nem tesz különbséget az állandó kínálatunkhoz tartozó termékek esetében saját márkás termékek és más termékek között. Ha a vásárló nem elégedett a náluk vásárolt élelmiszerrel, akkor időbeli korlát nélkül visszaviheti azt, és visszatérítik a termék eredeti vételárát.

Az állandó kínálatuk körén kívül eső termékek esetében, ilyenek például az időszakosan rendelkezésre álló, nem étkezési célú termékek, 2 hónapon belül, a vásárlást igazoló blokk ellenében térítik vissza a teljes vételárat. 

Kivételt jelentenek itt is a jótállási jeggyel rendelkező termékek, amelyek esetében a jótállási jegyen vállalt feltételek irányadók, melyek gyakran szélesebb körű garanciát jelentenek az ügyfelek számára, mint ami a törvény szerint kötelező lenne. Forrás: penzcentrum.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS