A lakásod hangulata befolyásolja a közérzetedet! Ezt tedd, hogy mindig jól érezd magad!

Az otthon az a hely, ahol önmagad lehetsz, ahol úgy alakítasz ki mindent, ahogyan az neked tetszik, ahogyan az számodra kényelmes. Ha viszont a lakásodban rendetlenség, kosz uralkodik, akkor tuti, hogy nem fogod jól érezni magad, mikor hazaérsz a munkából.

Éppen ezért adunk most pár olyan hasznos tanácsot, amelyek betartásával javíthatsz az otthonérzeteden.

1. A tükröket takard le, ha éppen nem használod

Ha problémáid vannak az alakoddal, nem vagy megelégedve a testeddel, akkor a tükröket arra az időre, amíg nem használod őket, takard le. Tanulmányok szerint az önostorozás rombolja az önbizalmat, a kreativitást.

2. Használj puha párnákat

Az otthon akkor igazi otthon, ha kényelmes, barátságos. És mi tenne kényelmesebbé egy lakást, ha nem a párna, amelyből lehet készíteni is, vásárolni is, kicsit, nagyot, hosszút, kereket. Tegyél egy puha párnát a hátad mögé, miközben a karosszékben olvasol, és minden gond a múlté lesz.

3. Ültess virágokat

Bármilyen komor hangulat is uralkodjék a lakásodban, ha van benne pár fokföldi színpompás ibolya, máris kellemesebben fogod magad érezni. A zöld, leveles szobanövények nyugtatóan hatnak, sőt egyesek még a levegőt is megtisztítják.

4. Engedd be a természetes fényt

Nincs annál boldogítóbb érzés, mikor a szoba közepén a szőnyegen ülsz, és az ablakon keresztül a napsugarak rád sütnek. Ez főként télen csodás érzés, mikor kevesebb a természetes fény, és napsütéses órák száma is ritkább. A természetes fény nem csak a közérzetednek, hanem az immunrendszerednek is jót tesz.