Úgy látszik, megtört a jég...


Szinetár Dóra és Makranczi Zalán kisfia szeptemberben született. A szülők elmondták, hogy kisbabájuk enyhe fokozatban Down-szindrómás. Kiadott közleményükön kívül nem kívántak erről beszélni, most mégis úgy döntöttek, hogy interjút adnak a Hot! magazinnak, és a hetilap karácsonyi számában Benjámin is látható több fotón.

- Kaptam már azért is gratulációt, amiért fel akarom nevelni a saját gyerekemet.  Ezt ugyanúgy nem értem, mint azt, amiért egyesek elítélnek bennünket. Ne csináljunk már úgy, mintha nem tapasztalnánk a környezetünkben másságot! Jöttek barátok, kollégák, és miközben kiderült, hogy mindenkinek van egy Down-szindrómás vagy sérült rokona, az is egyértelművé vált, mennyire nem szeret senki mesélni arról, ami egy kicsit is eltér a megszokottól. 

- Ezért is döntöttünk úgy, hogy megmutatjuk a mi gyönyörű kisfiunkat, hogy akinek nem egyértelmű, az is lássa, hogy egy Down-szindrómás kicsi emberke pont olyan szeretni való, pont olyan tüneményes, és pont annyi kérdést hordoz magában, mint az összes többi kisgyerek ezen a világon. Nekünk pedig pont olyan Benjámin, mint minden szülőnek a saját kicsi fia: tökéletes - nyilatkozta a színésznő a Hot! magazin karácsonyi számában. Forrás