Miért gondolják sokan, hogy az aktivitásuk javítása nélkül gyorsan megszabadulhatnak súlyfeleslegüktől?


Kapkodja-e a levegőt ismerősünk, aki a néhol agyonreklámozott zsírégetésnek felültetve súlycsökkentésbe fogott? Ugyanis a szervezetünkben felhalmozott zsír oxigén jelenlétében ég el valamilyen élettani folyamatban, és nem párolog el, nem válik semmivé, és nem is ürül ki.
Otthon sertepertélve nem égetünk el túl sok zsírt, ez a tevékenység nem indítja be igazán a zsírégető un. aerob anyagcserét, amit elnevezésként Jane Fonda jó érzékkel választott az Aerobichoz. Honnan tudhatjuk, hogy éppen zsírt égetünk? A válasz roppant egyszerű, ha már jó ideje kapkodjuk a levegőt, mert aktívan mozgunk, akkor egészen biztosan szervezetünk áttért a "lerakatok" hasznosítására.

A lehúzós zsírégető diétába fogott "passzív" személy vajon nincs tisztában az összeadás és kivonás alapműveleteivel? Miért gondolják sokan, hogy ha a normál napi 2500 kalóriát 1500-ra csökkentik, akkor 7000 lesz a deficit, ami valóban egy kiló zsír elégetését jelentené?
Ha ezt egy igen bárgyú kisikolás egyenletbe írjuk, akkor egyből kitűnik a képtelensége: azaz 2500 kcal (igény)  – 1500 kcal (bevitel) = 7000 (deficit) ???

Helyesen úgy kellene felírni ezt az együgyű egyenletet, hogy:
8500 kcal (igény) – 1500 kcal (bevitel) = 7000 kcal (deficit), ami egyben azt is megmutatja, hogy aktívabb életet kellene folytatnunk, és az alapanyagcserét meg kell fejelni némi testmozgással, képletünk alapján történetesen egy félmaratonnal ha napi egy kilogrammot szeretnénk leadni.

Azok tehát akik továbbra is passzív életmódot folytatnak, de fogyni szeretnének, ne üljenek fel mindenféle szamárságnak, és inkább évek alatt próbálják leadni a feleslegüket, de azok, akik hajlandóak ezért komoly áldozatokra is, pl. futni és edzőterembe járni, azok is tegyenek le a nevetséges napi egy kilóról. Ugyanis egészségkárosodás nélkül nem lehet leadni 1 kg-nál többet egy hét leforgása alatt a zsírtartalékainkból.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!