Nem véletlenül a kutya az ember legjobb barátja! Íme, 6 jótékony közérzeti hatás, ami akkor érvényesül, ha kutyatulajdonos vagy!

A házi kedvenceink számtalan örömet szereznek, akikkel jókat lehet sétálni, játszani, szórakozni. Ha van kutyusod, akkor már nyert ügyed van, mert biztos sokkal több szeretetet adsz és kapsz, és együttérzőbb vagy. Lássunk most 6 pozitív dolgot, amiért érdemes kutyát tartani.

 

1. Ritkábban leszel beteg

És amellett, hogy ritkábban fogsz lebetegedni, még az allergiával szemben is ellenállóbb lesz a szervezeted. Főként a gyerekek szempontjából jó egy kutyus, hiszen ezáltal ellenállóbb lesz a kicsik immunrendszere, jobb lesz a közérzetük, és kiegyensúlyozottabbak lesznek.

2. Jót tesznek a szívnek

Glenn Levine, a Houston-i Baylor Orvostudományi Intézet munkatársa, egy kutatás társszerzőjeként azt állítja, hogy egy kutyatartó gazdi 54 százalékkal több eséllyel mozog, mint egy kutyát nem tartó ember, ezért nagyobb esélye van ennek a személynek elkerülni a szív- és keringési betegségek kialakulását.

3. Boldogságot okoznak

A kutyatartó emberek bizonyítottan boldogabbak, és kevésbé fenyegeti őket a demencia, vagy egyéb degeneratív idegrendszerű betegség. Ma már több olyan szervezet is működik, amelyek az állatok segítségével végeznek terápiás kezeléseket, főként beteg gyerekek és idősek esetében.

4. Remek baráti és társas kapcsolatok alakulnak ki

Ha valakinek van kutyája, már tartozik egy csoportba, mégpedig azokéba, akik szintén egy boldog négylábú tulajdonosai. Ezekkel az emberekkel el lehet menni sétálni, el lehet beszélgetni velük, mert van közös téma. A megkérdezettek 66 százaléka a kutyát családtagjának tartja, ezért az ilyen ember sosem fogja egyedül érezni magát.

 

5. Kisebb stresszhatás érvényesül

Mivel egy kutya megsimogatása boldogsághormonok felszabadulását eredményezi, ezért kevesebb stresszhatás éri azokat, akik megosztják életüket egy kutyával. Ez akkor jön jól, mikor egy fárasztó és stresszes munkanap után hazaérsz, és ott van egy cuki négylábú, aki örül neked.

6. A gyerekeid empatikusabbak lesznek

Amellett, hogy erősebb lesz az immunrendszerük, egy 2017-es tanulmány rávilágított arra is, hogy a gyerekek, akik együtt élnek egy kutyával, empatikusabbak, együttérzőbbek lesznek felnőtt korukra. Ez pedig növeli az érzelmi intelligenciájuk szintjét.