Persze ezek a hétköznapokban is működnek...


A reklámokban a Karácsony mindig egy meghitt és szeretetteljes időszakként van bemutatva: Ám az igazság az, hogy a fárasztó előkészületek, az állandó rohangálás, az anyagi gondok miatt sokan még stresszesebbek, és feszültebbek, mint a hétköznapokban. Persze könnyen elkerülhetitek a felesleges ordibálást.

A legdurvább veszekedések többnyire még a szeretet ünnepének elérkezése előtt szoktak kipattanni, amikor is el kell döntenetek, hogy melyikőtök családjánál töltsétek a szentestét vagy épp mennyi pénzt áldozzatok az ajándékokra. Ha a rokonaitok nagyon távol élnek egymástól, akkor legjobb, ha egyik évben a te családodnál, a következőben pedig a párod szüleinél töltitek a Karácsonyt. Ha mind egy városban laknak, akkor tegyetek mindenkinél egy rövidebb látogatást.

Határozzátok meg a költségvetést - A legtöbb vita a pénz körül alakul ki.  Előre el kell dönteni, hogy mennyit akartok áldozni az ünnepekre. Határozzátok meg a menü költségvetését és az ajándékokra szánt összeget is. És tartsátok is be!

Tartsd kordában a cukor- és alkoholfogyasztásod - Egy-két pohárkával több tojáslikőr vagy a folyamatos bejgli- és szaloncukorevés miatt kialakuló vércukorszint-ingadozás könnyen feszültté és ingerültté tehet. Kerüld el a karácsonyi veszekedéseket és tartsd kordában az alkohol-, valamint az édesség fogyasztásod.
 
Mondj bátran nemet a meghívásokra - Ha túl sok helyre ígérkezel el, akkor az állandó rohanás élvezhetetlenné fogja tenni az ünnepeket. Állíts fel egy fontossági sorrendet és csak azokhoz menj el, amikhez tényleg fontos!

Fordíts időt magadra is - Ne csak a lakás csillogjon, hanem Te is! Ha az ünnepi készülődés ingerültté tesz, akkor elég valószínű, hogy előbb-utóbb a párodon fogod levezetni a feszültséget.. Ne várd meg míg kiborul a bili! Állj le és relaxálj, amikor úgy érzed, hogy az energiád és a türelmed is az utolsókat rúgja. Hidd el, hogy kipihenve sokkal több feladatot tudsz ellátni, mint a stresszes és kimerült pillanataidban.

Ne akarj feltétlenül ajándékot adni! - A Karácsonyi készülődés már önmagában is egy felettébb energiaigényes folyamat. Különösen a tökéletes ajándék keresgélése! Tárgyi meglepetések helyett ajándékozhatsz élményt: egy kényeztető masszázst, egy romantikus estét, egy izgalmas túrát is.

PIHENJ IS! - Ne engedd, hogy a fáradtság és feszültség a Karácsony szeretetteljes hangulatának útjába álljon! Tanuld meg elkerülni az ünnepi veszekedéseket, hogy a Szenteste és az azt követő időszak is békében és harmóniában teljen.

Maradj a realitás talaján - Ne ezekben a napokban akarj mindent megcsinálni, amit egész évben nem tettél!  lehet, hogy nem lesz tökéletes az ünnepi vacsora, lehet, hogy nem mindenki örül az ajándékának. ÉS? Sajnos a dolgok nem mindig alakulnak a terveknek megfelelően. De Te ne engedd, hogy a rossz dolgok elrontsák a kedved és főként ne veszekedj emiatt másokkal. Leld örömöd a jól sikerült részekben és élvezd ki a a Karácsony minden pozitív pillanatát.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!