Mindegyiknek megvan a maga sajátságos jellemzője!


Hétévente egy új életszakaszba lépünk. Tulajdonképpen ezek a ciklusok alakítják az életünket, ezek határozzák meg, hogy milyen mértékű sikereket fogunk elérni, vagy hogy épp mennyire leszünk boldogak, ezért nem árt tisztában lenni ezekkel a 7 éves szakaszokkal.


A születéstől 7 éves korig - Édesanyánkkal szoros a kapcsolat, ekkor fedezzük fel a környezetünket, alakulnak ki az érzékeink. A kezdetben szoros kötelék az év múlásával lazulni fog, hiszen elindulunk felfedezni a közvetlen környezetünket.

7 és 14 éves kor között - Szoros kapcsolat alakul ki édesapánkkal, kezdetét veszi a személyiségünk fejlődése, amelyben nagy szerep jut édesapánknak is, aki a legjobb szövetségesünk lesz. Szeretjük édesanyánkat, de édesapánkat már imádni fogjuk.

14 és 21 éves kor között - A lázadás időszaka ez, amikor megkérdőjelezzük az adott társadalmi rendszert, politikai berendezkedést. Az intellektuális képességeink fejlődésnek indulnak. Összetűzésbe kerülhetünk a szüleinkkel, a társadalommal, mert úgy gondoljuk, hogy lehetne ennél is jobban élni. Ilyenkor anarchikus érzések dúlnak bennünk, amelyek fokozatosan alábbhagynak és megszűnnek, ha már kirepültünk a családi fészekből és saját lábunkra álltunk.

21 és 28 év között - Alkalmazkodunk a társadalmi normákhoz, mert be kell látnunk, hogy a világot nem tudjuk megváltoztatni, de arra törekszünk, hogy jobban teljesítsünk, mint elődeink. Ez érvényes a munkahelyre, a családalapításra is.

Vége az első 4×7 időszaknak és kezdődik a következő 28 év

28 és 35 év között - Adott a lakás, az autó, a család, de ha az elmúlt 4 ciklusban több kudarc is ért bennünk, nagy az esélye annak, hogy a házasságunk, párkapcsolatunk válással, szakítással fog végződni. Ha a szülőkkel nem volt rendezve a viszony, most konfliktus pattanhat ki emiatt. Ez egy nehéz időszak lehet az életben, bekövetkezhet a munkahely elvesztése, valamint a depresszió is kialakulhat.

35 és 42 év között - Tanultunk a hibáinkból, így sokkal tapasztaltabban tudjuk kezelni a nehézségeket, válságokat. Megtörténik a családunkkal való viszonyrendezés, kibékülés. A munkahely keresés során már nem az fog számítani, hogy mennyi lesz a fizetés, hanem hogy mennyi lesz a szabadidőnk.

42 és 49 év között - Itt már megtörténhet a társadalmi szerepvállalás, azaz, hogy valamilyen ügy mellé állunk. Azonban gyakran krízis alakulhat ki, amikor megkérdezzünk önmagunktól, hogy kik is vagyunk valójában, mit tettünk le idáig az asztalra, és mi a jövőben szerepünk.

49 és 56 év között - Ebben a korban már az érzelmeinkre kezdünk figyelni, az anyagi javak háttérbe szorulnak. Életünk új értelmet nyer, amely idős napjainkig is elkísérhet. Forrás

Vége a második 4×7-es időszaknak

56 és 63 év között - Ebben a korban már az érzelmeinkre kezdünk figyelni, az anyagi javak háttérbe szorulnak. Életünk új értelmet nyer, amely idős napjainkig is elkísérhet.

63 és 70 év között - A hangsúly továbbra is az érzelmeké! Észrevesszük magunkon, hogy egyre több mindenen meghatódunk. Egy aranyos gyermek, egy kedves kisállat, egy szép verseny olyan érzelmeket vált ki, amire korábban nem volt példa. Egyre nyitottabbá válunk a szellemi dolgok iránt.

70 és 77 év között - A főszerep az egészségi állapoté, a közérzeté. Sok mindent alárendelünk ennek. Nagyon fontos, hogy ne zárkózunk be, ne féljünk a korunktól! Higgyük el, hogy bármilyen jó dolog megtörténhet még velünk.

77 és 84 év között - Ebben az időszakban újra fontossá válnak az emlékek. Mindenről eszünkbe jut valami régi dolog - egész a kisgyermek korig visszamenőleg! A szerencsés emberek számára ez a ciklus a szellemi elmélyülés időszaka. Ha van társaságunk, szívesen beszélgetünk, filozofálunk!

Vége a második 4×7-es időszaknak.

84 és 91 év között - Egyre inkább megjelenik a mindennapokban az elmúlás gondolata. Ez az igazi számvetés ideje! Tudomásul kell venni, hogy az életünk véges! Igyekezni kell úgy lezárni dolgokat, hogy az megnyugtató legyen számunkra.

91 és 98 év között - Élvezni kell minden órát, minden napot! csodálatos adomány, ha valaki megér egy ilyen szép kort, és a betegségek nem lesznek úrrá rajta. Törekedni kell a megszerzett élettapasztalat átadására! Ha máshogy nem, egy napló írás formájában!