Ha kicsi a konyhád, toldd meg egy ötlettel!


Egy kisebb méretű konyha berendezése elég nagy problémát jelenthet, mert mindennek helyet kell találnunk és még egy kevés hely is kell maradjon, hogy a konyhát használni tudjuk.
 
1. Beépített gördülő szekrény, nagyon hasznos egy kisebb konyhába. Ha a szekrény alacsony, a tetejét használhatjuk konyhaasztal helyett főzéshez vagy étkezéskor, a szekrény belső részében pedig több dolgot is tarthatunk.

2. Falra függesztett lenyitható asztal, amelyet csak szükség esetén használunk. Ez a legjobb választás egy kicsi konyhába. Több szín közül lehet választani, így biztos megtaláljuk a nekünk tetszőt.

3. A szemeteskosár a konyhaszekrény belsejében, a szekrény lapja alatt úgy elhelyezve, hogy egy nagyobb lyukat készítünk az a szekrény alsó polcán. Nagyon praktikus megoldás.

4. Sarokba helyezett fiókokkal ellátott szekrények, nagyon értékesek egy kisebb méretű konyha berendezésénél. Ezekben a fiókokban konyhai felszereléseket tárolhatunk, nagy valószínűséggel ilyen konyhabútort rendelésre készítenek.

5. Belső polcok. Itt tárolhatjuk a konyhában használatos elektromos eszközöket.

6. Kerekeken guruló asztal, ha ilyen asztalunk van egy kicsi konyhában, akkor azt bármikor kitolhatjuk onnan, ha helyre van szükségünk.

 

7. Falra akasztható tartók. Ide felakaszthatjuk a konyharuhát és a konyhában szükséges dolgainkat. Ezenkívül fűszertartókat is tarthatunk itt, ha nehezebb dolgot pl. edényt szeretnénk egy ilyen polcon tartani, akkor egy masszívabb polc szükséges amely bírja a nehezebb súlyt.

8. A konyhaszekrény belső falára felakasztott polcok. Elegendő, ha két akasztóval felfogunk egy ilyen tartót a szekrény belső oldalába amely lehet vasból vagy műanyagból készítve.A mosogató szivacstól elkezdve bármit tarthatunk ezeken a polcokon.

 

9. Konyhai fogas, ruhacsipesszel ellátva. Minden háziasszonynak van egy kedvenc receptje vagy receptes könyve , ez az úgynevezett fogas alkalmas az ilyen dolgok elhelyezésére, ha főzés közben szükségünk van rá. Ruhacsipesszel pedig felakaszthatjuk a könyvet erre a fogasra úgy, hogy az adott oldal előttünk legyen.