21 zseniális módszer, hogy dolgainkat átláthatóan, de mégis kis helyen tartsuk. 

1. Könnyen megtalálhatjuk azon dolgainkat, amelyeket eddig a fiókban tartottunk, ahelyett, hogy a szekrényben lógnának.

Van nagyon sok olyan háziasszony, aki kifejezetten nem szereti a farmernadrágokat egy fiókban tárolni; mások azonban úgy vélik, hogy a felfüggesztett farmerek túl sok helyet foglalnak el a szekrényben. Ennek az eldöntése rád vár, nyilván nagyban függ attól, hogy mennyi az azonos ruhadarabok száma és a rendelkezésre álló hely.

2.

3. Ha nem tudunk minden ruhát külön vállfára tenni, használhatunk speciális, nadrágtartó vállfákat is. Mindegyik ruhadarab látható marad, de mégis kevés helyet foglal.

4.

5. Ezentúl nem kell a kulcsokat lakás szerte keresni. Egy ilyen kulcstartót ráadásul maximum fél óra elkészíteni.

6.

7. Tökéletes ötlet hagyma és fokhagyma tárolására!

8.

9. Pont ilyen kihúzható fiókot láttam az új szomszédom konyhájában is! Számomra ez jelenti a konyha átgondolt berendezését.

10.

11. Nézd csak meg, milyen egyszerű és egyben milyen hasznos ötlet a fürdőszobába. Már meg is kértem a férjemet, hogy egy hasonlók készítsen.

12.

13. Ha a pulóvereket egymáson több sorában helyezzük el, sok közülük nem lesz szem előtt, nem találjuk, amikor szükségünk lenne rá. Egészen megfeledkezhetünk arról, hogy lapul a kupacban egy meleg, kényelmes darab is.

Azonban ha vállfára tesszük őket, mint ahogy a fényképen is, könnyedén megtaláljuk, de nem kell attól tartanunk, hogy megnyúlik a vállán vagy az ujjain.

14.

15. Kiváló megoldás a garázsba vagy a raktárhelyiségbe, különösen akkor, ha gyermekeink gyakran szeretnek labdajátékokkal játszani.

16.

17. Szerintem ennél jobb ötlet nem is létezik a liszt, illetve az egyéb darafélék tárolására! Egy ilyen fiók nekem is kell! Azonnal!

18.

19. Kihúzható akasztós tároló serpenyőknek. Könnyen ki-be húzható és egyszerűen átlátható, kivehető a megfelelő edény! Mi kell ennél több?

20.

21. Egy szuper ötlet! Anélkül szépíthetjük magunkat, hogy a fürdőszobát elhagynánk, ugyanakkor biztonságban érezhetjük magunkat, hiszen a konnektor kellően távol van a víztől is.

Szerkesztőségünk tanácsa

Íme, egy másik ötlet arra, hogyan tarthatjuk rendben kiegészítőinket, melyek általában csak kallódnak valahol, vagy más ruhák között lapulnak.

Vásárolhatunk zuhanyfüggönyhöz árult karikákat, nagyon olcsóak, és a sálakat tudjuk rájuk felakasztani. Úgy néznek ki, akár egy butikban, gyönyörűen felcsavarva. Egyúttal az öveinknek is megfelelő és átlátható helyet találunk ilyen módon.

Ha állandóan az a benyomásod, hogy nem elég két kéz, hogy rendet tarts otthon, érdemes elgondolkozni azon, hogy a probléma gyökere nem a rend rossz tervezésében, szervezésében van-e.

Próbáld meg alkalmazni a fent említett trükköket, tanácsokat, és meglátod, mennyire egyszerűbb és könnyebb lesz a takarítás is, és mennyi szabad hely szabadítható fel, például a kedvenc edények célszerű elhelyezéséhez. Végtére is, még a legkisebb lakás is kényelmesnek tűnik, ha megfelelően van berendezve, és mindennek megvan a maga helye.

Ezek a nagyszerű tanácsok hasznosak lehetnek barátainak, ismerőseidnek is, így tégy te is azért, hogy megismerhessék őket! Oszd meg velük ezt a cikket a közösségi oldalakon!