Bárkinek szüksége lehet rá! Nagyon hasznos információ!


1. Gyűjts erőt, legyen önbizalmad

Ez könnyűnek tűnik, de nem az. Ha mégis sikerül, akkor már nyert ügyed van. A kutyák megérzik, ha félsz, és így könnyebben támadnak, de ha látják, hogy te magabiztos vagy, akkor csak fenyegetőzésre futja tőlük. Ha a kutya veszett, nézz a szemébe és hangosan ordíts rá, hogy FÚÚ! és TŰNÉS! Ezek a kiáltások erőteljesek és rövidek kell legyenek. Ha nem veszett, akkor nyugodtan, higgadtan kezdj el távolodni, hagyd el a helyszínt feltűnés nélkül.

2. Figyelemelterelés

Ha a kutya vehemensen támadni kezd, próbáld meg elterelni a figyelmét valamivel. Dobd oda neki a sapkádat, karórádat, akár a mobilodat, mert még mindig jobb, ha az romlik el, mint hogy 40 öltéssel varrják össze a combodat.

3. Ne figyelj oda az ugatásra

Az ugatás azt jelenti, hogy a kutya figyelmeztet arra, hogy megközelítetted a területét, így ha szépen hátrálni kezdesz, és elhagyod a helyszínt, az ugatás is megszűnik majd. Azonban hátrálás közben ne fordíts hátat a kutyának, tartsd mindig szemmel.

4. Vágd nyakon

Ha a kutya támadásba lendül, próbálj egy fának dőlni, és fél kézzel megkapaszkodni a törzsébe, hogy az eb ne tudjon lerántani a földre. Közben a táskádat, vagy egy ágat tarts a kutya elejébe, hogy abba harapjon bele, és miközben azt marcangolja, amilyen erősen csak tudod, üsd nyakon.

5. Áldozd fel az alkarod

Ha nem akad semmi a kezed ügyébe, és a kutya megindítja a támadást, akkor az alkaroddal védd magad, engedd, hogy ott harapjon meg a kutya, de közben gyűrd magad alá a támadót, és a másik kezeddel amilyen erősen csak tudod, üsd meg.

6. Falkatámadás

Ilyen esetben a vezér kutyát kell elijesztened, mert ha ez sikerül, a többi kutya nem mer majd támadni. Azonban a legfontosabb az óvatosság, és tégy meg mindent, hogy elkerüld, hogy a falka célkeresztjébe kerülj.

7. Biztonsági felszerelések

Az nem árt, ha van nálad paprika spray, amellyel lefújhatod a támadó kutyát. Ha semmi ilyen eszköz nincs nálad, akkor érdemes leguggolnod a dühös kutya közeledtekor és tégy úgy, mintha egy követ keresnél, majd hirtelen ugorj fel és hajítsd feléje a láthatatlan követ, de természetesen ha kapsz, akkor az igazi követ. A kutya ilyenkor ösztönösen megijed, és elszalad.