Ezek az apró fogások a siker zálogai lehetnek, ha megtanulod használni őket!


10 pszichológiai trükk, hogy még jobban ki tudjuk aknázni a bennünk rejlő titkos erőforrásokat.

1. Ha szeretnénk tudni, hogy valaki kedvel-e bennünket, mikor beszélgetünk, válasszunk ki egy szót, és mikor azt a bizonyos szót, vagy annak szinonimáját az illető kiejti, mosolyogjunk rá. Ha az illető kedvel bennünket, gyakrabban fogja használni az adott szót.

2. Szeretnénk, hogy egy illető komolyan vegye, amit mondunk? Akkor minden esetben, ha valami konkrétumról esik szó, tegyük hozzá, hogy azt édesapánktól tanultuk. Ettől hitelesebbnek fogunk tűnni.

3. Ha mindig szeretnénk nyerni a kő-papír-olló játékban, akkor még mielőtt elkezdenénk a mutogatást, kérdezzünk valamit az “ellenfelünktől”. A megfigyelések szerint a kérdés válaszolása után a másik ember legtöbbször ollót mutat majd.

4. Ha el szeretnénk kerülni azt, hogy reggel a metrón nem érezzük magunkat bezsúfolva, ami miatt gyakran nehéz közlekedni, induljunk el egyenesen előre, egy fix pontot nézve, így az emberek ha felfigyelnek ránk, félre állnak az utunkból.

5. Ha szeretnénk, hogy a család brokkolit egyen, mondjuk azt, hogy kész a brokkoli, és mindenki tehet magának, amennyit akar. Ha választás elé állítjuk a családot, hogy brokkolit, vagy hamburgert szeretnének enni, biztos, hogy az utóbbi mellett döntenek.

6. Ha az az érzésünk támad, hogy valaki figyel, ásítsunk egyet. Az ásítás ragályos, így a leselkedő is ásítani fog.

7. Ha azt szeretnénk, hogy a barátunk segítsen a dobozok cipelésében, kezdjünk el mesélni egy történetet és közbe nyomjunk a kezébe egy dobozt. A lényeg, hogy egy pillanatra se álljunk le a mesével, hogy ne legyen ideje gondolkozni.

8. Ha jó benyomást szeretnénk valakiben kelteni, kézfogás előtt melegítsük fel a kezünket, mert így barátságosabb légkört teremthetünk.

9. Ha valaki bizalmát el szeretnénk nyerni, értsünk mindenben egyet vele.

10. Ha segítséget szeretnénk kérni, mondjuk a következőt: “Szükségem lenne a segítségedre.” Az emberek többsége ilyenkor bűntudatot érez, így nagyon kevesen utasítanak majd vissza. Forrás

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!