9 hatásos módszer, ami segít a gyomok elleni csatában...


Szódabikarbóna
A szódabikarbóna megakadályozza a gyomok növekedését, és közben nem károsítja a környezetet. Csak hintsük meg a területet, és máris kevesebb gyommal kell szembenézni.

Konyhasó
Két rész felforralt vízhez adjunk hozzá egy rész konyhasót, majd ezzel  locsoljuk be a gyomokat.

Vodka
2 dl vodkát keverjünk bele 2 bögre vízbe, amibe reszeljünk bele még egy kevés szappant is. Az egészet töltsük bele egy szórófejes flakonban és rázzuk fel, majd déli időben fújjuk le vele a gyomokat.

Illatos, sós keverék
Egy csésze sót, egy liter vizet, egy liter ecetet, pár csepp citrom illóolajat és kevés reszelt szappant keverjünk össze, majd fújjuk le ezzel a gyomokat.

Jobb megelőzni a gyomosodást, mint küzdeni vele
Ha megszeretnénk szabadulni egy területen a gyomoktól és a fűtől, ültessünk kukoricát arra a részre, mert amikor megnő, nem hagyja majd fejlődni a gyomnövények gyökereit, és így kevesebb gondunk lesz a haszontalan növényekkel.

Fullasztás
Ez egy kissé drasztikus, de hatásos módszer. Ha nem szeretnénk nagy erőfeszítést tenni, hogy megtisztítsuk a kertünket a gyomoktól, akkor 4 réteg újságpapírral fedjük le a növényeket, így azok nem tudnak fejlődni, és kipusztulnak.

Vessünk fűmagot
Ha pázsiton szeretnénk sétálni és nem a gyomon, akkor vessünk a gyomok közé fűmagot, ami idővel átveszi a hatalmat a terület felett.

Fizikai erő
Nehéz, de hatékony, ha gyökerestől szedjük ki a gyomokat, mert így egyre kevesebb lesz belőlük. Ahonnan kiszedtük a növényeket, oda vessünk fűmagot, mert az nem engedi többé feljönni a gyomokat.

Forrázás
Ez is biztos módszer a gyomok ellen, csak egy kevés forró vizet kell önteni a növények tövére, és azok így kiszáradnak.