Ez az állapot rövid idő alatt súlyos betegségekhez vezethet!


A testnedveink, a vér, nyál, vizelet stb. lúgosak. A savasságot és lúgosságot (a kémhatást)  pH-skálán mérjük 0-tól a 14 es értékig. Ha a testfolyadékokban magasabb pH-érték, az azt jelenti, hogy több oxigén van bennük és lúgosabbak. Ha a testnedvekben alacsonyabb a pH, az azt jelenti, hogy  kevesebb oxigén és több sav van bennük. A semleges szint a 7 körüli pH-érték.

Optimális pH-szintek a testfolyadékok esetében:

Nyál pH = 7,0-7,5
Vér pH = 7,35-7,45
Vizelet pH = 4,6-8,0

Ha a pH-szintje alacsonyabb a test savas, és ez súlyos egészségügyi következményekkel járhat. A legtöbb ember nincs tisztában a savasság veszélyeivel, így ritkán ellenőrzi a pH-szintjét.

Az alábbi tünetek jelzik a szervezet savasságát, és ezekkel a  módszerekkel rendben tudjuk tartani a savszintünk egyensúlyát:

Hízás
A test savassága ösztönözni fogja a fokozott inzulin termelést, amely  zsírfelhalmozódáshoz vezet. A szervezet méregtelenítő rendszere nem lesz képes megfelelően reagálni, és visszatolja a savat a zsírszövetekbe, arra kényszerítve, hogy belekapcsolódjon a sejtekbe. Sőt, az emésztés sem lesz normális – mivel ez a kiegyensúlyozott lúgos szinttől függ – nem tud megfelelően működni, és megakadályozza, hogy a test a szokásos mennyiségű kalóriát égesse. Ez azt jelenti, hogy ha csak nem találod a módját, hogy a felesleges savat eltávolítsd a szervezetedből, ez a probléma nem fog megszűnni.

Gyenge csontok
Testünk egy nagyon intelligens rendszer, amely megtalálja az utat az akadályok elhárítására. Ezért, amikor észreveszi, hogy túl sok a sav, megpróbálja semlegesíteni, úgy, hogy lúgos tápanyagokat keres a hatás ellensúlyozására. Hol találja meg a lúgot? A csontokban. Ez nem észrevehető rögtön, de az idő múlásával, ahogy a szervezet folyamatosan innen von el lúgos kalciumot, végül gyenge és törékeny csontjaink lesznek, amely hajlamos a törésekre és az oszteoporózisra.

Ez is az egyik fő oka annak, hogy az osteoporosisos betegeknek azt tanácsolják, hogy tartsák magukat távol az olyan  magas savtartalmú élelmiszerektől, mint a kávé.

Fogászati ​​problémák
A fogzománc is gyengül, és érzékenyebbé válik a szervezet savassága esetében. Ha gyakran lyukad ki a fogunk, vagy nem tudunk megfelelően enni, hideg vagy meleg ételeket anélkül hogy a fogaink ne fájnának, ez annak a jele lehet, hogy savasság miatti zománcproblémáid vannak.

Álmatlanság
Ahogy már említettük, amikor a tested túlságosan savas, a szervezet kivonja a csontokból a kalciumot, hogy visszanyerje egyensúlyát. Ám ezzel kimeríti a szervezet kalciumtartalmát, az álmatlanság és fáradtság ennek következménye.

Bőrproblémák
A magas savtartalom a mérgek felhalmozódásához vezet a szervezetben, ami károsítja a bőrt is. A vérkeringés lassul, így a bőr nem képes eltávolítani az izzadás közben keletkező méreganyagokat.  Emiatt alakulnak ki kiütések, ekcéma, akné és a különböző allergiák.

Bedugult orr
Az orrváladék azt a célt szolgálja, hogy eltávolítja a mérgeket orron át. Amikor a szervezet savas, az orrjárat nem tudja ezen az úton eltávolítani a mérgeket. amely továbbra is bezárva a szervezetben. A bedugult orr  légzési problémákhoz vezethet, amely köhögéssel, arcüreg problémákkal, zihálással és mellkasi fájdalommal is társulhat.

Izomgyengeség

Magas szintű test savasság eredménye a merev izomzat is, ami azt jelenti, hogy az oxigént a véredények nem tudják megfelelően szállítani. Így az izmok  oxigénellátása nem lesz megfelelő, és ez fájdalomhoz és érzékenységhez vezet. Ha te is kimerültséget érzel, egyértelmű jele a test elsavasodásának.

Így kezeld a problémát:

Hidratálás Igyál sok vizet, hogy a kiszáradást megelőzd. A víz serkenti az emésztést, gyorsítja az anyagcserét, és megakadályozza betegségeket.

Meleg citromos víz: A citromnak savanykás íz van, de valójában lúgosítja a testet és ez lehet a legjobb megoldás, hogy a testünk lúgosságát megőrizzük.

Zöld leveles zöldségek: Egyél sok olyan zöldséget, aminek zöld a levele. Nyersen fogyaszd!

Állj le a nagyon savas ételek, italok fogyasztásával: Kerüld az alkohol, a koffein, az üdítők, feldolgozott élelmiszerek, a feldolgozott húsok és a mesterséges és a feldolgozott cukrok fogyasztását.

A kalcium és a magnézium: Növeld a bevitt kalcium és magnézium mennyiséget, amely egészségesen tartja a csontozatot és az izmokat. Ez fontos a fogak, a szív és idegrendszer egészsége érdekében is.  A kalcium legjobb forrása a sötét és a zöld leveles zöldségek, a szárított gyümölcsök, a gabonafélék. A kalcium és a magnézium-kiegészítők  is hasznosak lehetnek az orvos által előírt mennyiségben. Forrás: tudnodkell

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!