A neve fogalommá vált.


Hatvanhat éves korában meghalt Stadler József.

Könyvének dedikálása közben kapott agyvérzést.

Stadler József egy Akasztóhoz közeli tanyán született 1951. január 2-án. Miután kétéves katonai szolgálata letelt, itt dolgozott juhászként. Az üzleti életbe mindenféle előképzettség nélkül vágott bele 1991-ben, amikor sörösüvegek felvásárlásával, és - kihasználva, hogy a betéti díjak központilag emelkedtek - emelt áron való eladásával hamar milliomos lett. 1993-ban az élelmiszer-iparban is próbálkozott, Oroszországba szállított a hazai piacon feleslegesnek, vagy éppen értékesíthetetlennek talált árucikkeket. 

1993-ban a Kiskőrösi Petőfi LC csapatát vásárolta fel és miután jelentős összeggel támogatta a csapatot, az az 1993–1994-es másodosztályú bajnokságban már Stadler FC néven szerepelt. Az akasztói székhelyű csapat feljutott az élvonalba, ahol két alkalommal is kilencedik helyen zárt.

2003 februárjában ítélték kilencéves fogházbüntetésre adó- és áfacsalás miatt. 2016-ban szabadult és Akasztóra visszatérve új vállalkozást indított, savanyúságokat kezdett forgalmazni, miközben még fennálló adótartozásai miatt nem jogerősen ötéves börtönbüntetésre ítélték.

2017 márciusában a Kecskeméti Törvényszék újabb öt évre ítélte, de az ítélet első fokú meghozatala után a vád súlyosbításért fellebbezett. Stadler József összesen háromszor ült adócsalás vádjával börtönben. Az évben saját, ötrészes könyvsorozatot adott ki, ennek dedikálása közben kapott agyvérzést november elején.

 A dunaújvárosi kórházban hunyt el november 21-én 66 éves korában.