Egyetlen betegség sem jelentkezik, amióta ezt használom!


Itt egy házilag elkészíthető növényvédő szer, amit bárki megcsinálhat. mert nem kell hozzá más, csak víz, élesztő és cukor. Ez nem csak növényvédő szer, hanem segíti a növekedést, és erőteljesebbé teszi a zöldségek színét és ízét.

Melegítsünk fel 4 liter vizet 35 fokosra, majd tegyünk bele 15 evőkanál cukrot és 15 g porélesztőt. Nem szabad 35 fokosnál melegebbnek lennie, mert különben az élesztő elveszíti a hatását. Hagyjuk az elkészített keveréket állni 8 órát, de közben kavarjunk egyet-egyet rajta.
A keveréket egy nagyobb edényben készítsük el (kb. 10 literes) mert az élesztőtől kifuthat és pezseghet. Ha ezt a szert reggel elkészítjük, akkor este már ki is próbálhatjuk.

Először locsoljuk meg a paradicsomot, utána az uborkát, azután 6 liter vízzel hígítsuk fel a házi növényvédő szert, majd mindegyik növényre öntsünk 1 litert ebből a keverékből. Ha nagy kerted van, készíts nagyobb adagot ebből a természetes szerből, de úgy, hogy ne legyen túlságosan felhígítva. A fenti mennyiséghez 6 liter víz elégséges. Az uborka ennek a növényvédő szernek a hatására gyorsabban terem, csak úgy mint a paradicsom.

Teheted szórófejes flakonba is, és akkor a növények leveleit is spricceld vele, hogy védve legyenek a betegségektől.