Az ébredés után leírta mi mindent élt át.


Van-e lélek? A materialista alapokon nyugvó akadémiai orvostudomány nem tud mit kezdeni ezzel a kérdéssel. Dr. Eben Alexander is azt gondolta, hogy a lélek nem más, mint az emberi elme szüleménye. Véleménye azután változott meg, hogy 7 napot töltött kómában egy súlyos bakteriális agyhártyagyulladás miatt. A kóma egy hete alatt elmondása szerint egy angyal megmutatta neki az Isteni Forrást.

A kómából való ébredése és csodálatos gyógyulása után megírta a könyvét, „A mennyország létezésének bizonyítéka” címmel. Dr. Alexander szerint a földi élet csak egy teszt a személyes fejlődéshez, és ahhoz, hogy átmenjünk ezen a teszten le kell győznünk a gonoszt, miközben szeretetet és együttérzést tanúsítunk.

Néhány megállapítás, amelyet dr. Alexander ír a könyvében:

– a halálon túli élet megtapasztalása annyira valóságos és intenzív volt, hogy az emberi élet mellette csupán egy mesterséges álomnak tűnik

– a halálon túli élet fő eleme a tiszta szeretet. Odaát mindent a szeretet ural és emiatt a gonosz jelenléte rendkívül csekély. Ha meg akarod ismerni az Univerzumot, ismerd meg a szeretetet.

– a halálon túli életben a kommunikáció telepatikus. Nincs szükség a kimondott szóra, hisz minden körülötted zajlik. Minden benned felmerülő kérdésre rögtön telepatikus választ kapsz.

– az ottani szeretet annyira végtelen, hogy az emberi képzelőerővel felfoghatatlan. Mindig biztonságban vagy, sosem vagy egyedül, Isten tökéletes és feltétel nélküli szeretete árad a lelkek felé.

– kétségtelen, hogy a szeretet minden dolog alapja. Nem valami absztrakt szeretetről van szó, hanem olyan szeretetről, amelyik nem ismeri a féltékenység, az egoizmus fogalmát, és feltétel nélküli.

– ez a valóságok valósága, és senki nem tudja teljes bizonyossággal megérteni, hogy ki vagyunk, amíg ebben meg nem merítkezett.

A kóma ideje alatt Eben Alexander neocortexje, azaz az úgy agykérge egyáltalán nem működött, így tudományos magyarázat nincs a tapasztalásaira. Forrás