Mi is lehetne a téma: a napfény, a víz, a hullámok, és a kalandok.


1) A nyár királyai /The Kings of Summer, 2013/
A felnőttkor küszöbén álló Jon Toyt egyre inkább zavarja egyedülálló apja, Tony gyámkodása. Egyszer és mindenkorra a szabadságot választja. Legjobb barátjával, Patrickkal, és egy Biaggio nevű fura sráccal egy erdei tisztásra költöznek, és bejelentik, hogy itt alakítanak ki kötelezettség- és szülőmentes életet maguknak. Miután elkészül a hevenyészett kis otthon, a fiúk szembesülnek azzal, hogy innentől a maguk urai – egyedül az erdőben.

 2) Négyen egy gatyában /The Sisterhood of Travelling Pants, 2005/
A négy barátnő először tölti külön-külön a nyarat. Amikor egy használt-ruhaboltban rábukkannak a farmerra, amely mind a négyükön tökéletesen áll, elhatározzák, hogy mindegyikük egy hétig hordja a farmert, megnézi, hogy szerencsét hoz-e, aztán továbbküldi a következő lánynak. Bár a kilométerek elválasztják őket, a négy barátnő mégis együtt tapasztalja meg az életet, a szerelmet és a veszteséget a nyáron, amely mindnyájuk számára feledhetetlennek bizonyul.

 
 

3) Az első igazi nyár /The Way, Way Back, 2013/
Ez a nyár egész jól alakul Duncan (Liam James), a tipikus, otthonülő 14 éves fiú számára, akinek sem barátai, sem önbizalma sincs. Az egész azzal kezdődik, hogy nyári kirándulásra indulnak édesanyjával, anyja párjával és annak lányával. Bár Duncan nagyon szégyellős, mégsem akar végig a szobájában kuksolni. Ekkor még nem is sejti, hogy a vízi park meglátogatása megváltoztatja az egész nyarat.

4) Életmentő /The Lifeguard, 2013/
A filmben Kristen Bell egy 30-hoz közelítő ifjú nőt alakít, akinek mind karrierje, mind magánélete összeomlik, így kénytelen lesz hazaköltözni vidéki szülővárosába. Miután korábbi haverjaival újra felveszi fel a kapcsolatot, még régi állását is sikerült megszereznie, mint vízimentő, azonban csak rövid ideig élvezheti második tinédzserkorszakát, ugyanis egy röpke affér olyan láncreakciót indít el, amely mindenkire hatással lesz, aki közel áll hozzá…

5) Kalandpark /Adventureland, 2009/
James (Jesse Eisenberg) a diploma megszerzését követően a fárasztó egyetemi éveket egy európai utazással szeretné megkoronázni. Szülei azonban nem tudják fizetni az utazás költségeit, így James kénytelen munkát keresni. A helyi vidámparkban talál munkát, de egyáltalán nincs a kedvére a dolog. A nyár azonban kedvező fordulatot vesz, amikor megismeri Emet (Kristen Stewart), a csinos fiatal lányt.


 
6) Sorsdöntő nyár /Blue Crush, 2002/
Anna Marie barátnőivel, Edennel és Lenával a Hawaii szigeteken éli a szörfösök izgalmas életét. Egy tengerparti faházban lakik, és miközben a szörfösök világversenyéről álmodozik, naponta megküzd a hullámokkal. Hogy eltartsa magát, kénytelen az edzések között egy előkelő szállodában szobalányként dolgozni. Minden gyökeresen megváltozik, amikor híres sportolók érkeznek a szállodába. Matt, a csapat kapitánya olyan jóképű és gazdag, hogy Anna Marie célja többé már nemcsak a hullámok leküzdése lesz.

7) Mamma Mia! /Mamma Mia!, 2008/
Donna (Meryl Streep) sikeres és független nő, szállodát vezet egy kis görög szigeten, és egyedül neveli lányát, Sophie-t (Amanda Seyfried). Elérkezett az ideje, hogy az ifjú Sophie férjhez menjen. Az esküvőre hivatalosak Donna régi barátnői, Rosie (Julie Walters) és Tanya (Christine Baranski), így régi zenekaruk, a Donna és a Dinamók újra összeállhat. Az esküvői készülődés közben Sophie-t leginkább az apja kiléte foglalkoztatja. Úgy dönt, hogy meghív három férfit Donna múltjából, hátha kiderül, ki a vér szerinti apja. Az esküvő napja eseményekkel teli, új szerelmek bimbóznak és régiek elevenednek fel.

 
8) Életem a szörf /Soul Surfer, 2011/
Bethany Hamilton (AnnaSophia Robb), egy fiatal lány, aki roppant tehetséges szörfös. Mindenki úgy véli szép jövő előtt áll, és hatalmas bajnok válhat belőle. Azonban a sors közbeszól, és egy alkalommal a lányt szörnyű cápatámadás éri. Szülei (Helen Hunt és Dennis Quaid) azonnal kórházba szállítják, de sajnos a lány így is elveszti egész bal karját. A tragédia őt és egész családját lesújtja, azonban Bethany nem adja fel, és elhatározza, hogy még fél karral is visszaszáll a deszkára, és elindul a világbajnokságon. A film Bethany Hamilton igaz történetén alapul.


 

9) Bor, mámor, Provance /A Good Year, 2005/
A bankár Max új tranzakciójának sikerét beárnyékolja bácsikája halálhíre. Miközben Franciaországba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt, a munkaadója vizsgálatot indít ellene. Kiderül, hogy a pincészet sokat érhet. Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Az emlékei mellett sok idejét foglalja le Fanny, az étterem tulajdonosnője. Az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie, a nagybácsi törvénytelen lánya. Max szerint viszont szélhámos. De nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében.


 

10) Az utolsó dal /The Last Song, 2010/
A Nicholas Sparks (Séta a múltba – A Walk to Remember, Szerelmünk lapjai – The Notebook) bestselleríró következő regényéből készülő film, Az utolsó dal egy kicsiny amerikai tengerparti városban játszódik, és a középpontjában egy családjától elidegenedett apa (Greg Kinnear) áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó tinédzser lányával (Miley Cyrus), akit hosszú évek óta nem látott. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám szerencsére van egy közös érdeklődési pontjuk: a zene. És a zenén keresztül megismerhetjük a család történetét: barátságokat, titkokat és árulásokat, az első szerelmet és a második esélyt…Forrás

Egyéb ötlet? Oszd meg másokkal is!